Bali – Cele mai frumoase plaje

Am lasat minunatul Ubud cu celebrele sale temple si campuri de orez si ne-am indreptat catre Kuta, un loc unde surful este la el acasa. Apele puternice ale Oceanului Indian atrag zilnic numerosi impatimiti ai acestui sport, fiind locul potrivit atat pentru experti, cat si pentru cei care vor sa urce pe placa pentru prima data.

Kuta este renumita si pentru viata de noapte, pentru barurile si restaurantele de unde rasuna muzica la orice ora. Este mai populara in randul calatorilor mai tineri care au un buget mai redus intrucat are numeroase locuri de cazare ieftine.

Bali are numeroase plaje foarte frumoase, unele mai aglomerate, altele mai salbatice, cu valuri puternice sau dimpotriva foarte calme. In afara de Kuta noi am mai ajuns la Nusa Dua, Balangan si Padang Padang.

Insa , indiferent de plaja pe care o alegi nu pierde apusul soarelui!

In fiecare zi am incercat sa ajungem la o alta plaja si ne-am deplasat cu taxiul. Cea mai sigura varianta a fost sa comandam taxiul de la hotel, insa trebuie sa stiti ca nu ajunge imediat, ci in vreo 20 – 30 de minute. Mai greu a fost sa gasim taxi la intoarcere, intrucat intr-o zi am avut surpiza sa ne ceara triplu.

Nusa Dua este o statiune cu multe resorturi de lux. Este foarte curata, cu multa vegetatie, plaje cu nisip fin si o apa perfecta pentru cei mici sau pentru cei care nu stiu sa inoate. Cel putin cand am fost noi acolo, oceanul parea a fi un lac 😉

Balangan Beach este una dintre cele mai pitoresti plaje, cu nisip auriu, stanci si un recif care atrage ca un magnet surferii in cautarea valului perfect.

Este mai putin aglomerata si amenajata decat Dreamland beach aflata dincolo de recif, insa restaurantul The Point Balangan Beach este perfect pentru un pranz delicios, un cockteil sau un fresh din fructul dragonului.

Padang Padang Beach este putin mai la sud decat Balangan si Dreamland Beach si ofera plaje izolate, stanci si pesteri care formeaza mici bazine. Ca si la Dreamland Beach trebuie sa platesti o taxa de intrare la standul de bilete din partea de sus a scarilor.

Plaja este plina mai ales la apusul soarelui.

Ne-a fost greu sa plecam spre casa dupa cele 8 zile petrecute in Bali si 4 in Singapore. Insa a fost o vacanta de neuitat!

Pentru voi care a fost cea mai frumoasa vacanta?

Rating: 5 out of 5.

8 thoughts on “Bali – Cele mai frumoase plaje

Add yours

  1. Fix 8 nopti in Bali si 4 in Singapore am avut si noi. In Bali am stat 3 in Ubud si 5 in Sanur. Insa, nu stiu cum a fost in cazul tau, dar noi ne vom intoarce. Pentru mult mai mult decat 8 nopti….

    Like

    1. Bună! Pot spune că doar într-o zi am întâmpinat câteva probleme cu taxiurile, in sensul că, ne-au cerut un tarif mult mai mare decât cel normal, iar un alt taxi după ce am ajuns la destinație ne-a spus că de fapt tariful cerut inițial era de persoana 🤪In rest, mi-a plăcut foarte mult peste tot.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: